Amazon koopt Vlaamse robotbouwer Cloostermans | Computable.nl

2022-09-18 02:42:51 By : Ms. Sephcare Wang

De zoektocht van Amazon naar een bedrijf met kennis van mechatronica die kan helpen betere robots te bouwen, is geëindigd in het Oost-Vlaamse Hamme. Het in 1884 opgerichte Cloostermans wordt ingelijfd door ‘s werelds grootste online-marktplaats.

De zesde generatie van het familiebedrijf dat graag in de luwte opereert, is uiteindelijk gezwicht voor de Amerikanen met hun diepe zakken. Het overnamebedrag blijft geheim. Maar bekend is dat Amazon veel haast heeft zijn magazijnen verder te automatiseren. Zeker nu de personeelstekorten oplopen, mag dat ook wat kosten.   Cloostermans ontwikkelt en bouwt sinds 138 jaar machines op maat. De laatste jaren heeft het bedrijf ook veel kennis vergaard van robots. Sinds 2019 helpt het Amazon met de constructie van robots voor het verplaatsen en stapelen van zware pallets en grote bakken. Met name voor dit soort magazijnwerk is het moeilijk personeel te vinden. De tweehonderd medewerkers van Cloostermans gaan over naar Amazon Global Robotics. Volgens Frederik Berckmoes-Joos, ceo Cloostermans, legt Amazon op gebied van supply chain de lat steeds hoger. Hij kijkt ernaar uit om de impact die Cloostermans kan hebben op wereldwijde schaal uit te breiden.

De grootste luchthaven van Denemarken, Copenhagen Airport, verwelkomt ieder jaar meer dan 30 miljoen passagiers. Daarnaast werken er meer dan 20.000 personen, zowel ondersteunend…

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Reacties van gasten worden niet direct op de site geplaatst. De redactie controleert vooraf of de reactie aan een aantal voorwaarden voldoet. Deze voorwaarden zijn:

Ik verklaar hierbij dat tekst rechtenvrij is en door mij gepubliceerd mag worden. Ik vrijwaar de eigenaar van Computable voor alle claims en daarbij ontstane kosten die uit publicatie hiervan zouden kunnen voortvloeien. Tevens ga ik akkoord met de algemene voorwaarden van de websites van Jaarbeurs b.v. en de hier bovenin genoemde spelregels.

De redactie behoudt zich het recht voor om reacties aan te passen, in te korten of te verwijderen. De redactie gaat niet in discussie over geplaatste of verwijderde reacties. IP-nummers worden enkel gelogd om misbruik te monitoren, maar niet gepubliceerd of op een andere manier gebruikt.

Het is de redactie toegestaan om de inhoud van de reacties te hergebruiken in de print en online titels van de uitgever van Computable.

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Alle rechten voorbehouden © 1995-2022 Jaarbeurs ( 0.5195sec)